Skip to content
TELEFOONNUMMER DAGVERBLIJF: 072-5600214
TELEFOONNUMMER BUITENSCHOOLSE OPVANG: 072-5629800

Dagopvang

De dagopvang bestaat uit vier leeftijdsgroepen. Van 0 tot 1, van 1 tot 2, van 2 tot 3 en van 3 tot 4. Iedere groep is ingericht naar de behoefte die er tijdens deze ontwikkeling wordt gevraagd.

Van veiligheid bij de baby groep “Nicht Molly” tot het uitdagen en werken aan zelfredzaamheid bij de oudste kinderen bij “Neef Karel”.

Een dagje Broer Konijn staat gelijk aan een dagje thuis. Ook wij gaan gezellig met elkaar wat drinken ’s morgens en ’s middags, lezen voor en zingen liedjes. Er wordt de kinderen diverse activiteiten aangeboden waarin zij zich kunnen ontwikkelen. Dit kan zijn kruipen, klimmen  en klauteren maar zeker ook het samen spelen, samen delen.

Ieder kind wordt individueel benaderd en gestimuleerd naar eigen kunnen.

Onze groepen

Nicht Molly

Is onze babygroep, hier verzorgen we de baby’s vanaf 10 weken tot ongeveereen jaar. Deze groep is overzichtelijk ingedeeld met hoge boxen en hoge wippers en ook een aankleedblok in het midden van de ruimte. Er zijn drie slaapkamers waar de kinderen heerlijk kunnen slapen. Bij mooi weer hebben we ook de mogelijkheid om de kinderen buiten te laten slapen. In alle veiligheid kunnen de kinderen de ruimte al schuifelend en kruipend verkennen. Als kinderen steeds meer de uitdaging beginnen op te zoeken om op de gang te gaan spelen, is dit vaak de tijd om door te groeien naar de volgende groep.

Broer Konijn

Zo rond hun 1ste verjaardag mogen de kinderen de wereld bij Broer Konijn gaan verkennen. Hier worden de kinderen van 1 tot 2 jaar opgevangen. In deze groep staat de motorische ontwikkeling centraal. De kinderen gaan van kruipen naar lopen en gaan al klimmend en klauterend hun grenzen steeds meer verleggen. Daarnaast horen we hier vaak de eerste woordjes. Door te zingen, veel dingen te benoemen en korte vragen te stellen maar ook door boekjes

 met de kinderen te lezen stimuleren we deze taalontwikkeling. Wij leren de kinderen om te gaan met verschillende knutselmaterialen om zo de fijne motoriek te stimuleren. Ze gaan dan ook verder kennis maken met verschillende materialen zoals lijm, verf en de verfkwast, papier, krijtjes en potloden.

Oom Teun

Wordt ontdekt door de 2-jarigen. In deze leeftijdsfase ontwikkelen de kinderen steeds meer hun sociale ontwikkeling. Ze beginnen te beseffen dat de wereld groter is dan alleen -ik- en gaan elkaar dan ook steeds vaker opzoeken om samen te gaan spelen. Tijdens het spelen stimuleren we samen spelen en samen delen. Bij Oom Teun wordt de zelfstandigheid meer gestimuleerd, de kinderen leren uit een beker te drinken en er wordt een start gemaakt met zichzelf aan en uit te kleden. Ook krijgen kinderen interesse in het potje/wc. Dit stimuleren wij door ze een sticker te laten plakken op hun stickervel. Omdat op deze groep de taalontwikkeling volop groeit, besteden wij hier veel aandacht aan voorlezen en zingen en we hebben ook echte korte gesprekjes met de kinderen in de kring over dagelijkse dingen. En ook bij Oom Teun zijn we creatief bezig en werken we met thema’s. Zoals bv de seizoenen, sinterklaas enz.

Neef Karel

Hier spelen de 3-jarigen. Bij Neef Karel leren de kinderen nog meer zelfstandig te zijn om ze zo goed mogelijk voor te bereiden voor als ze naar school gaan. We oefenen hier verder met het zindelijk zijn, maar ook zelf je jas aan en uittrekken en om elkaar te helpen. Om op te ruimen waar je mee gespeeld hebt maar ook zelf je broodje smeren tijdens de lunch. Ook besteden wij aandacht aan de emotionele ontwikkeling zoals het voor jezelf leren opkomen maar ook het durven aangeven als je echt iets niet lust of niet wil. Aan de hand van onze observaties die wij zowel in de groep als individueel doen, oefenen we met de kinderen zodat ze goed voorbereid zijn om naar school te gaan. Door middel van spelletjes, verhaaltjes en kleine knutselopdrachtjes zoals prikken met een prikpen of knippen worden de kinderen langzaam voorbereid. Ze leren zich steeds beter in een groep begeven met de daarbij behorende gewoontes en regels.

Algemene Informatie

Om u een beetje wegwijs te maken in de wereld van de kinderopvang, bieden wij u dit informatieboekje aan. Daarnaast nodigen wij u van harte uit om een kijkje bij ons te komen nemen. In dit boekje proberen wij zo volledig mogelijk te zijn, maar er gaat volgens ons niets boven een persoonlijk gesprek, zodat u zelf kunt kijken en aanvoelen wat Broer Konijn voor u en uw kind kan gaan betekenen. Voor zowel een gesprek als een informatiepakket kunt u contact opnemen met ons kantoor op telefoonnummer 072-5600214 of per mail: info@kinderopvangbroerkonijn.nl

Lees meer….

Kinderopvang Broer Konijn is het gehele jaar geopend!

Van maandag t/m vrijdag van 7:30 – 18:30 uur.

image001

voor uitzonderingen en bijzonderheden zie onderstaande agenda.

Op de volgende dagen in 2024 is Broer Konijn gesloten:

  • Maandag 1 april, 2e Paasdag
  • Donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag
  • Vrijdag 10 mei, roostervrije dag
  • Maandag 20 mei, 2e Pinksterdag
  • Woensdag 25 december, 1e Kerstdag
  • Donderdag 26 december, 2e Kerstdag
  • Vrijdag 27 december, roostervrije dag

’s Morgens:
brengen tussen 07.30 en 9.00 uur
halen tussen 12.00 en 13.00 uur

’s Middags:
brengen tussen 13.00 en 14.00 uur
halen tussen 16.30 en 18.30 uur

Voor de inrichting van onze buitentuin hebben wij gekozen voor veel groen. Hierdoor bieden we de kinderen op een andere manier uitdaging en plezier aan tijdens het spelen. Met de inrichting van de tuin hebben wij  onderscheid gemaakt in waar de ontwikkelingsbehoefte van het kind ligt.

lees meer….

De visie van kinderdagverblijf Broer Konijn staat centraal in het pedagogisch beleid. Deze visie geeft aan met welke instelling de kinderen worden opgevangen. In de maatschappij veranderen steeds weer de ideeën over kinderopvang en de rol van een kinderdagverblijf. Het kinderdagverblijf wil op deze ontwikkelingen blijven inspelen. Daarom is het pedagogisch beleid geen statisch plan, maar moet het regelmatig worden aangepast.

Lees meer…..

Kinderopvangtoeslag 2024

Als uw kind in 2024 voor het eerst naar de kinderopvang gaat, zorg dan dat u de toeslag binnen drie maanden aanvraagt. De kinderopvangtoeslag wordt vanaf 2014 namelijk nog maar maximaal drie maanden met terugwerkende kracht uitgekeerd.

De kinderopvangtoeslag is afhankelijk van uw brutogezinsinkomen. Hoe lager het inkomen hoe hoger de bijdrage vanuit de overheid.

Proefberekening Kinderopvangtoeslag
Wilt u weten of u in 2024 in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag?
Kijk op de volgende website:

www.toeslagen.nl
om een nauwkeurige berekening te maken.

Prijzen vanaf 1 januari 2024
Voor de dagopvang (0 tot 4 jaar) is de bruto uurprijs: € 10,05

Voor meer informatie graag contact opnemen met ons kantoor.

Back To Top